spot_img

Mike Downey: Margir af bestu kvikmyndagerðarmönnum Evrópu á Íslandi

Framleiðandinn Mike Downey hlaut á dögunum fyrstu heiðursverðlaun Stockfish hátíðarinnar. Downey, sem einnig er formaður stjórnar Evrópsku kvikmyndaakademíunnar, hefur komið að mörgum íslenskum kvikmyndum sem meðframleiðandi.

Wendy Mitchell hjá ScreenDaily segir frá:

Ireland-born producer Mike Downey received Stockfish’s inaugural outstanding contribution to the industry award. Downey, producer and chairman of the European Film Academy, has a long history of collaborating with Iceland including on Reykjavik Whale Watching Massacre, Eleven Men Out, Niceland, Cold Light and Falcons.

At Stockfish, he presented The Rise and Fall of Comrade Zylo, directed by Fatmir Koci, which Downey co-wrote. Downey’s other recent credits include The Ghost Of Richard Harris and he will soon shoot Agnieszka Holland’s Franz Kafka biopic. He is also one of the co-founders of the International Coalition for Filmmakers at Risk.

He said: “Stockfish is a fabulous festival, and Iceland is home to some of the best film makers in Europe. There’s only one thing better than getting an award from the audience and that is an award from one’s peers. Having made a dozen films in Iceland or with Icelandic talent, I can really say that I am doubly honoured.”

HEIMILDScreen
Klapptré
Klapptré
Klapptré er sjálfstæður miðill sem birtir fréttir, viðhorf, gagnrýni og tölulegar upplýsingar um íslenska kvikmynda- og sjónvarpsbransann. Ritstjóri er Ásgrímur Sverrisson.

TENGT EFNI

NÝJUSTU FÆRSLUR