Jodie Foster ræðir um konur og kvikmyndir ásamt Halldóru Geirharðsdóttur og Marianne Slot

Jodie Foster leikkona mun ræða um konur og kvikmyndir í opnu spjalli á lokadag Stockfish hátíðarinnar, sunnudaginn 2. apríl kl. 17 í Bíó Paradís. Halldóra Geirharðsdóttir leikkona og Marianne Slot framleiðandi taka einnig þátt í spjallinu sem stýrt verður af Hrönn Kristinsdóttur, listrænum stjórnanda Stockfish.

Segir í kynningu um viðburðinn á vef Stockfish:

Over the past decades the number of women working in various fields of the film industry has slowly but steadily increased, it is however, still a male-dominated terrain. Today 22 to 25% of the industry is made up of women, compared to 13% at the turn of the century. Is that enough?

Stockfish film festival has invited Jodie Foster, actress, producer and director to an open panel on the issue along with producer Marianne Slot and actress Halldóra Geirharðsdóttir. Producer and creative director of Stockfish, Hrönn Kristinsdóttir, will lead the panel discussion.

The panel will discuss the position of women in the film industry today and its progress over the past years. What has changed for the better? What needs to happen so that more women enter the field? Are women not interested in the film industry or are there simply fewer opportunities for women in the business?

The panel discussion will take place in Bíó Paradís on the last day of the Stockfish Film Festival Sunday, April 2nd at 5pm. Everyone is welcome to the open talks as long as there is capacity but those attending need to sign up here on the register button below.

SKRÁNING

Klapptré
Klapptré
Klapptré er sjálfstæður miðill sem birtir fréttir, viðhorf, gagnrýni og tölulegar upplýsingar um íslenska kvikmynda- og sjónvarpsbransann. Ritstjóri er Ásgrímur Sverrisson.

TENGT EFNI

NÝJUSTU FÆRSLUR