Tökur hefjast á þáttaröðinni SYSTRABÖND

Frá tökum á þáttaröðinni Systrabönd (mynd: Birta Rán Björgvinsdóttir).

Tökur eru hafnar á glæpaþáttaröðinni Systrabönd í leikstjórn Silju Hauksdóttur. Sagafilm framleiðir.

Lilja Nótt Þórarinsdóttir (Ófærð), Jóhanna Friðrika Sæmundsdóttir (einn handritshöfunda Agnes Joy) og Ilmur Kristjánsdóttir (Ófærð) fara með helstu hlutverk.

Variety skýrir frá og þar segir m.a.:

The crime series, which starts shooting this week, “Sisterhood” follows three women whose are forced to face the horrors of their past after the remains of a 13 year-old girl are discovered 25 years after her mysterious disappearance. “Sisterhood” also centers on Vera, a newly-promoted investigator who is assigned the case, and explores how the three women have gone through their lives carrying the heavy burden of guilt which has marked them all in different ways since their teenage years.

Created by by Sagafilm’s head of development Jóhann Ævar Grímsson (“Stella Blómkvist”), the six-part series is set in the Icelandic capital Reykjavík and a small fishing village – flitting between the 90‘s and present day.

Bringing together some of Iceland’s topnotch creatives, “Sisterhood” was co-written by Björg Magnúsdóttir (“The Minister”) and Jóhanna Friðrika (“Agnes Joy”). The series is being directed by Silja Hauksdóttir, whose critically acclaimed movie “Agnes Joy” premiered at Busan last year.

“Sisterhood” will premiere simultaneously on Viaplay and Síminn in 2021, with the latter retaining domestic first window rights. NBCUniversal Global Distribution handles international sales.

Sjá nánar hér: Sagafilm Unveils Cast of Icelandic Series ‘Sisterhood’ (EXCLUSIVE)

Klapptré
Klapptré
Klapptré er sjálfstæður miðill sem birtir fréttir, viðhorf, gagnrýni og tölulegar upplýsingar um íslenska kvikmynda- og sjónvarpsbransann. Ritstjóri er Ásgrímur Sverrisson.

TENGT EFNI

NÝJUSTU FÆRSLUR