Baltasar Kormákur stýrir þáttaröð fyrir CBS og BBC um átök Vilhjálms sigursæla og Haraldar Guðinasonar

Baltasar Kormákur verður yfirframleiðandi og mun einnig leikstýra opnunarþætti myndaflokksins King and Conqueror fyrir CBS og BBC. Nikolaj Coster-Waldau fer með aðalhlutverkið.

Þættirnir hverfast um átök Haraldar Guðinasonar, síðasta engilsaxneska konungs Englands og Vilhjálms sigursæla sem náðu hámarki í hinni frægu orrustu um Hastings árið 1066 og markaði upphaf yfirráða Normana í landinu um aldir.

Tökur munu fara fram hér á landi og gert er ráð fyrir að þær hefjist á fyrstu mánuðum næsta árs.

Deadline fjallar um málið:

James Norton (Happy Valley) and Nikolaj Coster-Waldau (Game of Thrones) are set to star in the new CBS Studios period drama series King and Conqueror from creator Michael Robert Johnson (Sherlock Holmes). The series is based on the 11th-century figures Harold of Wessex (Norton) and William of Normandy (Coster-Waldau) and is set to begin production in 2024.

King and Conqueror is the story of a clash that defined the future of a country – and a continent – for a thousand years, the roots of which stretch back decades and extend out through a pair of interconnected family dynasties, struggling for power across two countries and a raging sea. Harold of Wessex and William of Normandy were two men destined to meet at the Battle of Hastings in 1066; two allies with no design on the British throne, who found themselves forced by circumstance and personal obsession into a war for possession of its crown.

“We are thrilled to partner with James, Nikolaj, Baltasar and the entire creative team on King and Conqueror, a truly groundbreaking series with world-class talent and global reach,” Lindsey Martin, senior vice president of international co-productions and development at CBS Studios said in a statement. “Michael’s scripts offer a bold and fresh take on a story that has endured for nearly 1,000 years, and yet, the themes are as contemporary and relevant as ever. We are incredibly proud of what the team has achieved so far and can’t wait to see it all come to fruition on screen with our star-studded cast.

HEIMILDDeadline
Klapptré
Klapptré
Klapptré er sjálfstæður miðill sem birtir fréttir, viðhorf, gagnrýni og tölulegar upplýsingar um íslenska kvikmynda- og sjónvarpsbransann. Ritstjóri er Ásgrímur Sverrisson.

TENGT EFNI

NÝJUSTU FÆRSLUR