spot_img

Baltasar um ný tækifæri í sjónvarpi fyrir upprennandi hæfileikafólk

Baltasar Kormákur var meðal þátttakenda í panel á nýafstaðinni Black Nights Film Festival í Tallinn þar sem rætt var um starfstækifæri í kvikmyndagerð fyrir nýliða. Wendy Mitchell hjá Screen stýrði umræðum.

Segir á vef ScreenDaily:

Speaking during the latest ScreenDaily Talk, the acclaimed writer/director said: “It’s a very different world because TV is more creative than it used to be. It’s more open to different storytelling… and all this is changing greatly for the talent.”

Kormakur, whose credits include action features 2 GunsEverest and Adrift, is also behind TV series such as Trapped and Netflix’s Katla.

“All the directors I’ve introduced on Trapped have had offers from abroad,” he said. “That’s a big thing for Iceland, which is a small place. I’m very proud of director Ugla Hauksdóttir, who is now directing The Power [for Amazon Studios] and is on the rise, and this will now make things easier in getting her first feature made… Opportunity comes when things are changing.”

HEIMILDScreen
Klapptré
Klapptré
Klapptré er sjálfstæður miðill sem birtir fréttir, viðhorf, gagnrýni og tölulegar upplýsingar um íslenska kvikmynda- og sjónvarpsbransann. Ritstjóri er Ásgrímur Sverrisson.

TENGT EFNI

NÝJUSTU FÆRSLUR