BBC velur BROT meðal tíu bestu þáttaraða ársins

Þáttaröðin Brot eftir Þórð Pálsson, Davíð Óskar Ólafsson og fleiri, er valin meðal tíu bestu þáttaraða ársins í Bretlandi á menningarsíðu BBC.

Á vef BBC segir:

With its lingering dramatic shots of desolate Iceland, atmospheric soundtrack and dark themes, this eight-part Nordic-noir is perfect for winter bingeing. Ambitious detective Kata Gunnarsdottir (Nina Dogg Filippusdottir) aims to become head of the Reykjavik police department – but when two seemingly unrelated victims are found brutally murdered in a similar manner, she finds that she does not have as much control over her career as she thought. After she is snubbed for a major promotion, the police then bring in Oslo detective Arnar Bodvarsson (Bjorn Thors) to find a link between the victims. The two detectives are in a race to find a suspected serial killer, as the investigation appears to lead to horrific events in an abandoned boys’ home, some 35 years ago. Available on BBC Four in the UK and Netflix in the US.

HEIMILDBBC
Klapptré
Klapptré
Klapptré er sjálfstæður miðill sem birtir fréttir, viðhorf, gagnrýni og tölulegar upplýsingar um íslenska kvikmynda- og sjónvarpsbransann. Ritstjóri er Ásgrímur Sverrisson.

TENGT EFNI

NÝJUSTU FÆRSLUR