spot_img

Þessvegna yfirgaf ég gamaldags framleiðslu og fjármögnun

CrowdfundingÍ afar athyglisverðri grein í Screen Daily segir framleiðandinn Miranda Fleming, sem nú starfar hjá hópfjármögnunarsíðunni IndieGoGo, frá því hversvegna hópfjármögnun muni skipta afar miklu máli í framtíðinni fyrir framleiðendur sjálfstæðra kvikmynda.

Fleming segir meðal annars:

Having written an R&D paper at the beginning of the year for Creative Skillset about hybrid distribution being offered to filmmakers, I became increasingly interested in the new ecosystem being created around the 360 degrees thinking of new film businesses – from funding through to distribution.

Crowdfunding is a major part of that ecosystem. It helps to fund and empower a filmmaker without giving any rights away, and crowdfunding is the way for a filmmaker to build and engage their film’s audience.

Og ennfremur:

It would be great to see film lovers enjoy funding and giving small amounts to these films, it empowers the filmmakers and will end up helping their own careers as they will become less reliant on one stop shop sources of finance.

Every filmmaker I have met (literally without exception) has a project they want to crowdfund in their back pocket. I am here to support them do that – Please contact me! (miranda.fleming@indiegogo.com).

Sjá nánar hér: Why I abandoned old fashioned producing and funding | Comment | Screen.

Klapptré
Klapptré
Klapptré er sjálfstæður miðill sem birtir fréttir, viðhorf, gagnrýni og tölulegar upplýsingar um íslenska kvikmynda- og sjónvarpsbransann. Ritstjóri er Ásgrímur Sverrisson.

TENGT EFNI

NÝJUSTU FÆRSLUR