Breytir “Everest” öllu fyrir Baltasar?

everest-poster

Playlist bloggið hjá IndieWire fjallar um hina væntanlegu mynd Baltasars, Everest. Dálkahöfundurinn Edward Davis segir ekki ólíklegt að hún eigi eftir að vekja meiri athygli en fyrri Hollywood-myndir þessa hæfileikaríka leikstjóra sem hafi verið hvunndagslegar.

Davis segir meðal annars:

Icelandic filmmaker Baltasar Kormákur splashed onto the international scene in the early aughts with films like “101 Reykjavík,” “Hafið,” “A Little Trip to Heaven,” and while Hollywood’s embraced him fully—see the mainstream crime thrillers “2 Guns” and “Contraband”— neither has demonstrated much auteurist vision. It’s the classic dilemma, a talented and coveted international director makes a big splash, but when they get to Hollywood, they are sucked into some fairly generic scripts and thus generate some fairly generic movies (see the problem that Swedish “Easy Money” filmmaker Daniel Espinosa has found himself in after what seemed like a promising start in Hollywood).

But with Universal’s mountain climbing thriller, “Everest,” Kormákur just might find his way back on track.

Sjá nánar hér: Watch: Jake Gyllenhaal, Josh Brolin, Keira Knightley & Mo | The Playlist

Klapptré
Klapptré
Klapptré er sjálfstæður miðill sem birtir fréttir, viðhorf, gagnrýni og tölulegar upplýsingar um íslenska kvikmynda- og sjónvarpsbransann. Ritstjóri er Ásgrímur Sverrisson.

TENGT EFNI

NÝJUSTU FÆRSLUR